Характеристика екологічних небезпек міських транспортних систем (Транспортні системи і технології, 2019)
У статті проаналізовано особливості транспортної системи міста та охарактеризовано вплив транспорту на довкілля. Визначено основні екологічні небезпеки транспортної діяльності. Розраховано масові викиди за питомими викидами шкідливих речовин одиниці маси палива, спожитого автомобілем з двигуном певного типу на обраних маршрутах м.Києва.
Keywords: екологічна небезпека, міська транспортна система, питомі викиди, автомобільний транспорт, екологічна безпека