Багатокритеріальний підхід до обґрунтування вибору проекту придбання та експлуатації судна-балкера (Транспортні системи і технології, 2019)
У роботі використані методи багатокритеріальних оцінок для обґрунтування вибору інвестиційного проекту придбання судна балкера і оптимального швидкісного режиму його використання з урахуванням як значень економічних показників ефективності використання судна, так і середнього часу транспортування вантажів.
Keywords: трампові перевезення, багатокритеріальна оптимізація, морський транспорт, оптимальна швидкість, вибір судна