Дослідження сучасних технологій організації та налагодження комп’ютерних мереж на транспорті (Транспортні системи і технології, 2019)
Актуальною задачею в наш час є забезпечення безперебійної роботи мережевого обладнання в транспортній галузі. В даній статті розглядаються технології, що застосовуються для налагодження стабільного та якісного інтернет-підключення та забезпечення необхідними ресурсами фізичного рівня мережі, розглянуто вимоги до обладнання, через яке підключається користувач, а саме конфігурацію портів, що використовуються для підключення комутаторів. Приділяється увага способам захисту ліній зв‟язку. В роботі наведено приклад налаштування комп‟ютерної мережі.
Keywords: технологія VLAN, NAT, STP, мережа, модель OSI, топологія, інтернет-ресурси, хости