Аналіз методів подовження терміну служби вантажних вагонів (Транспортні системи і технології, 2019)
У статті розглянуто найбільш поширені методи продовження терміну служби вантажних вагонів, а саме: контрольні випробування (статичні випробування на міцність від дії вертикального навантаження, скидання з клинів та типові випробування на міцність при зіткненні) та методи неруйнівного контролю (візуально-оптичний, капілярний, магнітопорошковий та ультразвуковий). Виявлено переваги та недоліки існуючих методів. Виконано аналіз та підтвердження типовості відомих дефектів кожного типу вантажного вагону, виявлено нові дефекти.
Keywords: вантажні вагони, продовження терміну служби, методи