Визначення силової характеристики елементів ресорного підвішування вантажного вагона (Транспортні системи і технології, 2019)
У статті вперше представлено та описано запропонований метод визначення інваріантної характеристики (прогину) комбінованих пружин під впливом зовнішніх навантажень для дослідження силової характеристики у вертикальному напрямку. Представлено вперше результати досліджень впливу елементів удосконаленої конструкції ресорного підвішування на її силову характеристику. Підтверджено доцільність та ефективність використання методу визначення інваріантної характеристики (прогину) пружин різних конструктивних моделей та їх силової характеристики у ресорному підвішуванні візків вантажних вагонів при дослідженні, вивченні та проектуванні сучасних перспективних конструкцій системи демпфірування коливань.
Keywords: вертикальна силова характеристика, ресорне підвішування, інваріантна характеристика комбінованих пружин, удосконалена конструкція, моделювання