УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ОБЛІКУ ПОВЕДІНКИ ВОДІЇВ У МОДЕЛЯХ ТРАНСПОРТНОГО ПОТОКУ (Транспортні системи і технології, 2018)
Запропоновано методику моделювання індивідуальної поведінки водія за допомогою «коефіцієнта рішучості». Виконано аналіз і обробка відеозйомки руху пересічних потоків на чотиристоронньому перехресті, обраному на вулично-дорожній мережі (ВДМ) міста Харкова. Запропоновано вдосконалений метод «граничних інтервалів» як «ковзаючий граничний інтервал» для моделювання поведінки водія. Побудовано гістограми розподілу ймовірностей значень коефіцієнта рішучості для основних видів маневру.
Keywords: моделювання, транспортний потік, коефіцієнт рішучості водія