ОЦІНКА СТОЯНОЧНОГО ЧАСУ РЕЙСУ СУДНА ЗА РІЗНИХ ФОРМУЛЮВАНЬ УМОВ РЕЙСОВОЇ ЧАРТЕР-ПАРТІЇ (Транспортні системи і технології, 2018)
Дослідження присвячено оцінці тривалості стояночного часу рейсу судна cудновласником-перевізником, виходячи з формулювань умов рейсової чартер-партії. Встановлено, що важливим є визначення дня тижня та часу прибуття судна до порту для вантажних робіт. Наголошено на необхідності подальшої розробки математичного апарату з оцінки вірогідності прибуття судна у порт у певні часові відрізки.
Keywords: структура стояночного часу, формулювання умов рейсової чартер-партії, судновласник