ПІДВИЩЕННЯ БЕЗПЕКИ СИСТЕМ ЗАЛІЗНИЧНОЇ АВТОМАТИКИ І ТЕЛЕМЕХАНІКИ (Транспортні системи і технології, 2018)
У статті розглядається підвищення функціональної безпеки систем автоматики, телемеханіки і зв’язку як центральної проблеми забезпечення безпеки руху на залізничному транспорті. Вирішення цієї проблеми ґрунтується на комплексній реалізації науково-технічного, організаційно-експлуатаційного, ергономічного та економічного аспектів. Аналізом вітчизняного та зарубіжного досвіду в галузі створення СЗАТ показано основні тенденції розвитку систем забезпечення безпеки руху. Наукова новизна полягає в розробці основних положень концепції і принципів побудови багаторівневої системи управління і забезпечення безпеки руху поїздів.
Keywords: функціональна безпека, безпека руху, реле, надійність, системи залізничної автоматики і телемеханіки