СПРОЩЕНИЙ КІНЕТОСТАТИЧНИЙ АНАЛІЗ ГАЛЬМОВОЇ ВАЖІЛЬНОЇ ПЕРЕДАЧІ ВІЗКІВ ВАНТАЖНИХ ВАГОНІВ (Транспортні системи і технології, 2018)
У роботі викладено новий науковий підхід і метод дослідження проблеми, пов’язаної зі зносом гальмових колодок. Проведено аналіз результатів натурних обстежень під час яких уточнена і доповнена класифікація видів і типів зносу колодок. Розглянуто конструктивні рішення відомих пристроїв, які спрямовані на сповільнення інтенсивності зносу гальмових колодок вантажних вагонів і запропоновано заходи стосовно модернізації тріангельної системи.
Keywords: вагон, візок, колесо, гальмова важільна передача, гальмова колодка, знос, тріангель