КЛАСИФІКАЦІЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПНЕВМАТИЧНОГО ПІДВІШУВАННЯ НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ТРАНСПОРТІ (Транспортні системи і технології, 2018)
В статті було обґрунтовано ефективність застосування пневматичних ресор на рухомому складі. Було систематизовано та впорядковано пневматичні ресори для залізничного транспорту за їх типом, характеристиками та іншими особливостями. Надано рекомендації щодо вибору пневматичної ресори залежно від поставлених задач.
Keywords: пневматичні ресори, рухомий склад, коливання кузова, нерівності колії, жорсткість підвіски