ВПЛИВ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТЯГОВОГО РУХОМОГО СКЛАДУ (Транспортні системи і технології, 2018)
У статті розглядаються питання впливу організації технічного обслуговування при різних законах розвитку відмов на ефективність експлуатації тягового рухомого складу (ТРС). На основі вибору параметрів надійності для різних законів розподілу відмов обладнання визначені значення параметрів надійності і проаналізований вплив закону розподілу відмов обладнання на параметри надійності для оцінки ефективності організації технічного обслуговування обладнання ТРС. Отримані при цьому співвідношення дозволяють визначати не тільки показники надійності системи, але і розраховувати оптимальну періодичність і терміни проведення ТО з метою підтримки надійності системи.
Keywords: тяговий рухомий склад (ТРС), закони розподілу відмов, показники надійності роботи ТРС