СТРУКТУРНА ОРГАНІЗАЦІЯ НОВІТНІХ СХЕМ ПАМ’ЯТІ (Транспортні системи і технології, 2018)
У статі розглянуто новітні багатофункціональні схеми пам’яті, які знімають обмеження відомої елементної бази на тригерах. Ці схеми мають менші витрати апаратури на один стан пам’яті, а також мають відкриту структуру та можливість змінювати підмножину станів, що не в змозі виконувати тригер існуючої елементної бази, а також мають матричну структуру запам’ятовування станів. Крім того, вони працюють в автоматному безперервному часі, мають відкриту структуру, зменшують апаратні витрати на один запам’ятовуючий стан на 33%; збільшують функціональні можливості (за рахунок реконфігуруємих підмножин в матричній структурі запам’ятовуючих станів), здійснюючи перебудову структури запам’ятовування станів. Крім цього, БФСП володіють підвищеною надійністю (мінімум на 50%) і живучістю, що дуже важливо для використання їхпри побудові ком-п’ютерних систем для таких важливих об’єктів, як: атомні станції, повітряний і залізничний транспорт, космонавтика, що немало важливо для безпеки будь-якої країни.
Keywords: багатофункціональна схема пам’яті, тригер