ДОСЛІДЖЕННЯ ГЕНЕРАТОРА ПСЕВДОВИПАДКОВИХ ЧИСЕЛ НА ОСНОВІ АСИНХРОННОГО КЛІТИННОГО АВТОМАТУ (Транспортні системи і технології, 2018)
В роботі розглядається генератор псевдовипадкових бітових послідовностей, який реалізований на асинхронному клітинному автоматі. Використовується околиця фон Неймана, стан якої указує напрямок передачі активного сигналу. Представлена апаратна реалізація генератора і виконано його програмне моделювання. Проведено тестовий аналіз сформованих бітових послідовностей.
Keywords: генератор псевдовипадкової послідовності чисел, клітинний автомат