Випробування пристрою для перевезення напівпричепів без тягача на платформах моделі 13-9004М (Транспортні системи і технології, 2024)
Для впровадження змішаного виду перевезень на території України розроблено та виготовлено стійку сыдельну для транспортування вантажних напівпричепів без тягача на залізничних платформах моделі 13-9004М. Даний пристрій для перевезення вантажних напівпричепів являє собою чотиригранну конструкцію типу «Ейфелева вежа», нижня площина якої закріплена на вагоні-платформі через плиту за допомогою болтових з'єднань. В даній роботі описано проведення ходових випробувань вагона-платформи моделі 13-9004М з встановленій на ній стійко сідельної для перевезення вантажних напівпричепів без тягача. За результатми випробувань стійки сідельної для перевезення напівпричепів на вагоні-платформі моделі 13-9004М встановлено максимальні значення напружень, що виникають в конструкції стійки сідельної під час ходових міцнісних випробувань, а також відповідність таким показникам як коефіцієнт вертикальної динаміки обресореної маси візка, коефіцієнт вертикальної динаміки необресореної рами візка, коефіцієнт горизонтальної динаміки, коефіцієнт запасу стійкості колеса від сходу з рейок.
Keywords: залізничний транспорт; вагон; випробування; перевезення напівпричепів