МЕТОДОЛОГІЧНО-ІНФОРМАЦІЙНІ АСПЕКТИ ПАСПОРТИЗАЦІЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ІЗОТЕРМІЧНИХ ВАГОНІВ (Транспортні системи і технології, 2018)
Дана робота присвячена пошуку методологічних основ паспортизації ізотермічного рухомого складу, а саме критих вагонів з теплоізоляцією. Проаналізованоіснуючі вимоги до технічних паспортів вагонів та їх інформативність. Запропоновано шляхи удосконалення нормативної документації та основні напрямки таметодичні основи наукових досліджень, спрямованих на підвищення ефективності використання ізотермічних вагонів. Результати свідчать, що зазначеннятеплотехнічних характеристик в паспорті вагона даного типу, дозволить більш об’єктивно оцінювати можливість їх експлуатації та ефективність ви-користання для транспортування швидкопсувних вантажів протягом життєвого циклу.
Keywords: паспортизація, інформатизація, теплотехнічні характеристики, спеціалізований ізотермічний вагон.