РЕВЕРСИВНА ЛОГІСТИКА ЯК ІНСТРУМЕНТ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ НА ЗАСАДАХ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ (Транспортні системи і технології, 2021)
У статті розглядаються питання еколого-орієнтованого управління в логістиці на засадах концепції сталого розвитку шляхом впровадження екологічних напрямків логістики. Визначаються сутність, завдання та місце реверсивної логістики в ієрархії еколого-орієнтованих напрямів логістики. Розглядаються замкнуті логістичні ланцюги як основа реверсивної логістики, визначається склад потоків, що їх формують.
Keywords: екологістика, реверсивна логістика, замкнутий логістичний ланцюг, зворотний матеріальний потік.