ПОСТРОЕНИЕ МОДЕЛИ НЕЛИНЕЙНОГО ДЕФОРМИРОВАНИЯ СЛОИСТЫХ МАТЕРИАЛОВ (Транспортні системи і технології, 2021)
Запропоновано модель нелінійного деформування шаруватих матеріалів з фізично нелінійними шарами. Побудовано алгоритм для визначення їх ефективних деформативних властивостей і напружено-деформованого стану. Досліджено нелінійне деформування шаруватих матеріалів. Отримано криві деформування для простого навантаження. Вивчено вплив нелінійності шарів на деформування матеріалу. Встановлено, що нелінійність шарів істотно впливає на ефективні деформативні властивості і напружено-деформований стан шаруватих матеріалів.
Keywords: шаруватий матеріал, нелінійне деформування шарів, напружено деформований стан, ефективні деформативні властивості, вплив нелінійності анотація