ПОРІВНЯННЯ АЛГОРИТМІВ КЛАСТЕРНОГО АНАЛІЗУ ПРИ РОЗПІЗНАВАННІ ОБ’ЄКТІВ (Транспортні системи і технології, 2021)
В статті проаналізовано перспективи застосування алгоритмів кластерного аналізу в цифровій обробці зображень, зокрема, при сегментації та стисненні графічних зображень, а також при розпізнаванні образів у транспортній сфері діяльності. Проведено порівняльне моделювання алгоритмів кластеризації K-means, Mean-shift та DBSCAN на різних типах даних та зроблено висновки щодо доцільності застосування певного алгоритму в тих чи інших умовах
Keywords: розпізнавання об’єктів, кластерний аналіз, алгоритм K-means, Means-shift, DBSCAN.