ДОСЛІДЖЕННЯ ЗАЛИШКОВОГО РЕСУРСУ ТА ВСТАНОВЛЕННЯ ГРАНИЧНОГО ТЕРМІНУ ЕКСПЛУАТАЦІЇ НЕКУПЕЙНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ВАГОНІВ ПОБУДОВИ КВЗ (Транспортні системи і технології, 2021)
У статті проведено дослідження залишкового ресурсу несучих металевих конструкцій (НМК) пасажирських вагонів на основі результатів технічного діагностування та типових випробувань. Зроблено висновок про те, що стан несучих металевих конструкцій пасажирських вагонів побудови Крюківського вагонобудівного заводу (КВЗ) після тривалої експлуатації не наближається до граничного. Отримані практичні та теоретичні результати дають змогу продовжити термін служби пасажирським вагонам побудови КВЗ понад встановлений заводом-виробником.
Keywords: некупейний пасажирський вагон, несучі металеві конструкції, контрольні випробування, залишковий ресурс.