ДОСЛІДЖЕННЯ КОРОЗІЙНОГО ЗНОСУ НЕСУЧИХ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ ВАНТАЖНИХ ВАГОНІВ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЗАХОДІВ ЩОДО ПОДОВЖЕННЯ ТЕРМІНУ СЛУЖБИ (Транспортні системи і технології, 2021)
Корозійному зносу підлягають всі елементи несучих металевих конструкцій вантажних вагонів. У даній статі проведено статистичний аналіз корозійного зносу для кожного елементу несучих металевих конструкцій. Розглянуто пошкодження несучих металевих конструкцій напіввагонів з врахуванням корозійного зносу. Запропоновано заходи збільшення можливого граничного корозійного зносу, що можуть бути використані для прогнозування залишкового ресурсу і конструктивного доопрацювання елементів несучих металевих конструкцій.
Keywords: вантажний вагон, несучі металеві конструкції, корозійний знос, пошкодження, технічне діагностування.