Зміна функціонального стану водія залежно від умов його роботи (Транспортні системи і технології, 2019)
Належне функціонування системи «водій – автомобіль – дорога – середовище» є одним з ключових завдань сучасності щодо створення належного рівня безпеки дорожнього руху. Враховуючи особливості кожної з цих ланок, можна зробити висновок, що саме підсистема «водій» є найменш передбачуваною та вивченою. Від його дій та функціонального стану залежить функціонування системи в цілому.
Keywords: одій, функціональний стан, умови роботи, індекс напруження