Формалізований опис процесу залучення судна для перевезення вантажу (Транспортні системи і технології, 2019)
Процес залучення судна для виконання перевезення вантажу розглянуто з позицій вантажовласника, який в угодах з фрахтування судна виступає фрахтувальником. Визначено основні етапи процесу фрахтування судна із моментами їх початку та закінчення; з використанням апарату темпоральної логіки формалізовано причинно-наслідкові зв'язки між окремими етапами.
Keywords: фрахтування судна на рейс, фрахтувальник, судновласник, перемовини, укладання чартер-партії