Аналіз методів виробки рішень при виникненні техногенних аварій у системах управління реального часу (Транспортні системи і технології, 2019)
Розглянуті нові підходи, що дозволяють розширити логічні можливості алгоритмів управління на основі ретельного аналізу логіки процесу виробки рішень для формалізації процесу управління об'єктами. Встановлено, що автоматизація процесів виробки рішень в разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру при керуванні силами і засобами повинна ґрунтуватися на семіотичному принципі.
Keywords: моделювання, техногенна аварія, семіотична система, ситуаційний підхід, аксіоматичний підхід, синтез