Дослідження моделі активного чотириквадрантного перетворювача магістрального електровоза змінного струму (Транспортні системи і технології, 2019)
В роботі приведено математичний опис перехідного процесу при перемиканні силових ключів 4QS-перетворювача, виконано розрахунок параметрів математичної моделі. Розроблена імітаційна модель 4QS-перетворювача електровоза ДС3 та проведено дослідження його регулювальних та енергетичних характеристик. Запропоновано заходи щодо підвищення коефіцієнта потужності, зниження рівня спотворень вхідного струму та пульсації напруги в ланці постійного струму.
Keywords: активний чотириквадрантний перетворювач, імітаційна модель, енергетичні характеристики електровоза