Вибір раціональних параметрів буксового вузла з конічним роликопідшипником (Транспортні системи і технології, 2019)
В статті розглядається питання щодо оптимізації конструкції дворядного конічного підшипникового вузла вантажного вагона. Обговорюються методи оптимізації, вибір розрахункової моделі та критеріїв параметризації. В програмному комплексі ANSYS виконано комп’ютерне моделювання напружено-деформованого стану конічного підшипникового вузла. За результатами розрахунку виявлено «вузькі місця» в конструкції та визначено основні можливі напрямки оптимізації розглянутої моделі.
Keywords: оптимізація, напівбукса, ролик, підшипник, напруження, моделювання