Формалізація поїзних ситуацій при керуванні локомотивом на основі методів нечіткої логіки (Транспортні системи і технології, 2019)
Виконано аналіз впливів на машиніста локомотива при керуванні поїздом, запропоновано методи нечіткої математики для опису поїзних ситуацій. Поточна поїзна обстановка представляється у вигляді нечіткої ситуації, що порівнюється з усіма типовими ситуаціями, що знаходяться в пам’яті інтелектуальної системи. Визначається типова ситуація, що є найбільш близькою до вхідної.
Keywords: керування поїздом, нечітка ситуація, машиніст, інтелектуальна система