СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРИ ЗБИРАННІ ВРОЖАЮ ПШЕНИЦІ (Транспортні системи і технології, 2018)
У роботі проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку транспорт-ного забезпечення при збиранні врожаю пшениці. Наведено дані наявності зерноз-биральних комбайнів в Україні, сегментовано їх навантаження у розрізі областей та країн, що спеціалізуються на вирощуванні пшениці. Досліджено сучасні про-блеми організації та планування транспортного забезпечення під час збирання пшениці. Встановлено, що важливим резервом підвищення ефективності сільсь-когосподарських підприємств є покращення використання техніки. В умовах не-достатнього оновлення та обмеження кількості технічних засобів на перший план виходить ретельна організація та планування потреби у транспортних за-собах під час збирання пшениці. Достатня увага на кожному підприємстві сільсь-кого господарства, що спеціалізується на збиранні пшениці, повинна приділятися оперативному управлінню та контролю за процесом перевезень врожаю.
Keywords: транспортне забезпечення, автомобільні транспортні засоби, комбайни, врожай, пшениця.