ЗАСТОСУВАННЯ СПОСОБІВ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПОЗИЦІЙНИХ ЗАДАЧ НАРИСНОЇ ГЕОМЕТРІЇ ПРИ МОДЕЛЮВАННІ ОБ’ЄКТІВ У СИСТЕМІ АUTOCAD (Транспортні системи і технології, 2018)
Способами нарисної геометрії на основі проекційних зображень визначено залежність параметрів конуса і січної площини від параметра параболи,утвореної як лінія перетину конуса площиною. Отримана залежність може бути використана при моделюванні поверхонь обертання у системі АutoCAD.
Keywords: поверхні обертання, конус, площина, парабола, визначники, залежність.