РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ З ВПЛИВУ НА КОЛІЮ ПАСАЖИРСЬКОГО ВАГОНА 61-779 НА ВІЗКАХ МОДЕЛЕЙ 68-7115, 68-7115 ВИКОНАННЯ 01 (Транспортні системи і технології, 2018)
У статті обґрунтовано, що одним з важливих та об’ємних видів випробувань при впровадженні новоствореного рухомого складу є дослідження його впливу на інфраструктуру залізничного транспорту (колію та стрілочні переводи). Про-аналізовано існуючі дослідження за останній період з впливу новоствореного ру-хомого складу на залізничну колію. За результатами аналізу встановлено, що пи-тання дослідження взаємодії новоствореного рухомого складу з існуючою заліз-ничною колією залишається важливим і актуальним. Мета роботи – отри-мання результатів експериментальних досліджень з впливу на колію та стрілочний перевод пасажирського вагона 61-779 на візках моделей 68-7115, 68-7115 виконання 01 під час різних швидкостей руху. Приведено результати експе-риментальних досліджень з впливу на колію зазначеного рухомого складу у прямій, кривих радіусів 419, 906, 1530 м, а також у межах стрілочного переводу типу Р65 марки 1/11. За результатами аналізу досліджень встановлено, що за-значений пасажирський вагон відповідає діючим нормативним вимогам з впливу рухомого складу на колію.
Keywords: вплив на колію, пасажирський вагон, дослідний рухомий склад, стрілочний перевод.