(untitled) (Транспортні системи і технології, 2019)
Серед елементів морської галузі України морські порти та торговельний флот є складовими, робота яких спрямована на безпосереднє транспортне обслуговування перевезень вантажів. У статті подано аналітичний огляд вантажної бази морських портів та стану торговельного флоту, їх участь у забезпеченні вітчизняного експорту товарів.