(untitled) (Транспортні системи і технології, 2019)
У статті розглянуті питання, пов’язані з підходами до ефективного використання альтернативних холодильних агентів в діючому холодильному обладнанні рефрижераторного рухомого складу. Дослідження та аналіз властивостей холодильних агентів запропоновано виконувати за найбільш вагомими показниками, які визначені на підставі вимог до альтернативних холодоагентів. Визначені підходи до раціонального вибору альтернативного холодоагенту для діючого холодильного обладнання, проведено дослідження щодо застосування чистих, а не сумішних альтернативних холодильних агентів в діючому обладнанні рефрижераторних вагонів.