(untitled) (Транспортні системи і технології, 2018)
У статті проведено аналіз основних графічних форматів файлів, а також алгоритмів кодування цифрових зображень, які дозволяють зменшити їх інформаційний об’єм з метою збільшення швидкості передачі даних по цифрових каналах зв’язку, а також дозволять зберігати більшу кількість файлів на запам’ятовуючих пристроях.