(untitled) (Транспортні системи і технології, 2018)
Розглянуто принцип роботи трифазного асинхронного двигуна з короткозамкненим ротором та проаналізовані теоретичні основи перетворення електричної енергії в електромеханічних перетворювачах електромагнітного типу. Запропоновано модель фізичних процесів, яка характерна для більшості електричних машин, що в подальшому може бути використана для отримання характеристик, які описують динаміку електричних машин. Розроблені вимоги до магнітної системи і фазних зон моделі.