(untitled) (Транспортні системи і технології, 2018)
Забезпечення безпеки руху є однією з найважливіших вимог до роботи залізниць. Серед аварій і катастроф на залізничному транспорті найбільшу небезпеку становить сходження з рейок, оскільки це може призвести до тяжких наслідків. Причини сходів вагонів-платформ з рейок пов’язані з несправностями рухомого складу, відхиленнями від норм утримання колії, незадовільна динаміка поїзда також з умовами їх експлуатації.