(untitled) (Транспортні системи і технології, 2023)
В роботі розглянуті аспекти системного аналізу процесу управління перевезеннями на залізничному транспорті. Детально проаналізовано кожний з них і визначено роль кожного при управління перевізним процесом. Визначено, що впровадження комплексних автоматизованих систем управління привело до визначення типової багаторівневої структури прикладної системи, що забезпечує поєднання різних цілей управління, проте використання тих чи інших засобів не впливає на жодний з аспектів аналізу. Представлено системні моделі, процесу підготовки прийняття рішення в управлінні перевізним процесом, кожного рівня аналітичної системи управління перевізним процесом. Детально проаналізовані функції та процеси кожного з цих рівнів. За допомогою системних моделей, які розроблені в роботі, розглядається ієрархічний принцип управління перевізним процесом, який базується на деталізації управлінських дій та, одночасно, звуження кількості базових об’єктів управління.