(untitled) (Транспортні системи і технології, 2021)
Розглянуто питання визначення тягово-енергетичних характеристик електрорухомого складу з асинхронним тяговим електроприводом. Відзначено, що такий рухомий склад може працювати у будь-якій точці тягової області, наслідком чого є необхідність визначення характеристик рухомого складу для у всій тяговій області. Детально розглянуто розрахунок характеристик тягового асинхронного електродвигуна, які є базовими для визначення тягово-енергетичних характеристик електрорухомого складу. Запропоновано процедуру, яка базується на розрахунку схеми заміщення асинхронного електродвигуна. Розглянуто розрахунок втрат потужності, обумовлених вищими гармонійними напруги та струму. Наведено приклад розрахунку тягово-енергетичних характеристик маневрового електровозу постійного струму з тяговим асинхронним електроприводом.