(untitled) (Транспортні системи і технології, 2021)
У статті розглянуто проблеми управління якістю ремонту та експлуатації технічних засобів в проєктах розвитку та підтримки інфраструктури транспорту, що є найважливішим чинником підвищення рівня життя, економічної, соціальної й екологічної безеки. Розглянуто систему управління якістю проекту та методологію планування. Досліджено, що для вдосконалення даної системи необхідно вирішити проблему інтеграції принципів управління якістю та їх адаптацію до проєктів інфраструктури транспорту з управління якістю ремонту та експлуатації технічних засобів та показано шляхи вирішення. Розглянуто комплекс взаємопов’язаних організаційно технологічних завдань і заходів, які спрямовані на відновлення нормативних транспортно-експлуатаційних показників ремонту та експлуатації технічних засобів транспорту. Досліджено, що процес забезпечення якості проєкту на рівні управління якістю в проєктах інфраструктури транспорту складається з прийняття планових систематичних заходів, що забезпечують виконання усіх передбачених процесів. На основі досліджень запропоновано системну модель критеріїв за допомогою якої можна визначити системну ефективність розробки та реалізації відповідних проєктів інфраструктури транспорту. У результаті вирішення поставленої проблеми розроблено модель управління та підтримки прийняття рішень діагностики технічних засобів в проєктах інфраструктури транспорту, яка відкриває перспективи планування і своєчасного технічного обслуговування та ремонту технічних засобів транспорту для забезпечення та підвищення безпеки руху.