(untitled) (Транспортні системи і технології, 2021)
афтопродуктами. Фактично бункерний ринок забезпечує роботу всього світового судноплавства, питома вага якого в світовому ВВП неухильно зростає, і до 2018 року склав за різними оцінками, від 10 до 20%. В даний час для українських морських портів бункерування паливом – це проблема. За 15 років річні обсяги бункерування в українських портах скоротилися в десять разів. В Україні існують необхідні берегові бази в Херсоні, Миколаєві, інших місцях. Бункерні компанії з легкістю можуть знайти на ринку потрібне число бункерувальників для обслуговування в наших портах.