(untitled) (Транспортні системи і технології, 2020)
Розглянуто проблеми та перспективи застосування онтологій у цифровізації транспорту. Для вирішення проблем цифровізації транспорту важливе значення мають онтології, формалізовані онтологічні та семантичні мови для забезпечення процесів проектування і експлуатації транспортних систем. Розглянуто світовий досвід по цифровізації транспорту на основі формальних онтологічних моделей, описані онтології, побудовані на базі SysML