(untitled) (Транспортні системи і технології, 2020)
У роботі проведено комплекс наукових досліджень, який доводить, що типова конструкція гальмової важільної передачі трьохелементних візків не забезпечує нормативний знос колодок, тому потребує коректних досліджень, а її структура – модернізації та перегляду функціонального призначення деяких елементів. На основі 2D схем-моделей важільних передач виконано аналітичні розрахунки, за результатами яких запропоновано практичні зміни у вузлі з’єднання вертикального важеля з розпіркою тріангеля.