(untitled) (Транспортні системи і технології, 2020)
В статті проведено дослідження залишкового ресурсу несучих металевих конструкцій вагонів хопер-дозаторів та думпкарів (самоскидів) на основі результатів технічного діагностування та типових випробувань. Проведено аналіз співвідношення фактичних товщин хребтової балки вагонів до номінальних значень. Визначено ймовірні місця виникнення типових дефектів у вагонів хопер-дозаторів та думпкарів (самоскидів). Отримані практичні та теоретичні результати дають змогу розробити комплекс заходів для оцінки залишкового ресурсу несучих металевих конструкцій вагонів хопер-дозаторів та думпкарів (самоскидів).