(untitled) (Транспортні системи і технології, 2019)
У статті висвітлено стан дослідження проблеми перевезень негабаритних вантажів в Україні, зокрема проаналізовано думки вчених з приводу даної проблематики. Охарактеризовано особливості перевезень негабаритних вантажів на річковому та морському транспорті. Виявлено обставини, якими на сьогодні характеризується стан справ у галузі; проаналізовано бачення науковців щодо основних невирішених проблем, характерних для транспортної галузі України загалом та перевезень негабаритних вантажів зокрема. Запропоновано авторське бачення щодо вирішення виявлених проблем та подолання існуючих труднощів у галузі.