(untitled) (Транспортні системи і технології, 2019)
Розглянуто роботу приводу допоміжних машин електровозів серій ВЛ-80Т, К при живленні напругою контактної мережі, яка має несинусоїдальний характер і при умові, що розщіплювач фаз має несиметричні обмотки. Проаналізовано, який вплив здійснюють несинусоїдальність напруги контактної мережі і несиметрія фазорозщіплювача на коефіцієнт потужності та коефіцієнт корисної дії допоміжного приводу. Запропоновано заходи щодо покращення енергетичних показників приводу допоміжних машин електровозів серій ВЛ-80Т, К.