(untitled) (Транспортні системи і технології, 2019)
У статті розглянуті сучасні методи балансування електрохімічних накопичувачів енергії на транспортних засобах і виділені властиві їм недоліки, серед яких особливу увагу приділено тривалості процесу зарядки і балансування, яка знижує енергоефективність як самого процесу, так і процесу експлуатації транспортного засобу. Запропоновано і теоретично обґрунтовано рішення цього завдання шляхом використання імпульсного методу зарядки і балансування електрохімічних накопичувачів. Показано принципову відмінність запропонованого методу від існуючих, яка полягає в контролі параметрів акумуляторів по сигналу відгуку без застосування приладових засобів вимірювань і їх балансуванні по напрузі і кількості накопиченої енергії, що підвищує достовірність і ефективність процесу балансування, а також підтверджує доцільність використання запропонованого методу.