(untitled) (Транспортні системи і технології, 2019)
Розглядається задача про визначення ресурсу корпусної ізоляції і відповідних моментів її відновлення для тягового електродвигуна ЕД‑118А. Критерієм в задачі служить мінімум сумарних питомих витрат на виконання ПР-3 і КР-1 протягом періоду від останнього проведення КР‑2 до наступного КР‑2. Враховується ступінь відновлення ізоляції. Моделювання ресурсу ізоляції і періодів відновлення ПР-3 засновано на даних вимірів зворотної напруги в залежності від пробігу.